Davids favoriter

En lista med en näve favoritböcker. Enligt En Annan David då.

Vägen av Cormac McCarthy
Efter en katastrof som lagt världen i ruiner och aska försöker två personer, en far och en son, ta sig till havet. Skrämmande och grym, men oerhört bra.

Oryx och Crake av Margaret Atwood
I en framtid där han är den enda människan kvar som minns hur det en gång var följer vi huvudpersonen och hans berättelse om Oryx och Crake. En annorlunda och mycket bra bok.

Illusionernas Bok av Paul Auster
Efter att ha skrivit en bok om en försvunnen stumfilmsstjärna blir författaren kontaktad av en person som berättar om vad som egentligen hände. En intressant bok som bland annat handlar om vem som har rätt till en persons historia.

Världens mått av Daniel Kehlman
En underbar och rolig bok om de två tyska vetenskapsmännen Carl Friedrich Gauss och Alexander von Humbolt som på slutet av 1700-talet börjar, var och en på sitt sätt, mäta världen.

Abarat av Clive Barker
För alla er som undrar vad resultatet skulle bli om Clive Barker skulle skriva fantasy, eller för alla som vill ha en spännande fantasyhistoria med hjältar, monster och allt där däremellan.

Falling Man av Don DeLillo
En överlevare från 9/11-attacken går från de raserade tvillingtornen hem till sin son och ex-fru och försöker bygga upp sitt liv igen. En stark roman som inte handlar om attacken utan hur den påverkar folk.

Blaze av Richard Bachman
När Stephen King skriver som Bachman är det olyckliga och misslyckade människor vi följer. Efter ett antal småbrott har Blaze sin sista, och största, kupp kvar.

Mörker, ta min hand av Dennis Lehane
Lehanes andra bok om deckarna Kenzie och Gennaro. Vad som börjar som ett rutinuppdrag visar sig snart vara en jakt på en seriemördare som mördat folk under tjugo års tid.

Signal av Stephen King
Stephen King har skrivit om spöken. Varulvar. Vampyrer. Så det var väl på tiden att han skrev om zombies också. Signal följer en liten grupp människor när världen går under.
Släktet av Guillermo del Toro och Chuck Hogan.
En vampyrbok i full fart med action och spänning. Vampyrerna håller på och ta över världen och det är upp till en liten grupp människor att stoppa dem.

Nyhetsbrev
 

Nyheter
En Annan @ Social
En Annan