Davids Science Fiction-favoriter.

David (som är ansvarig för fantasy och scifi i Skärholmen) listar här sina scifi-favoriter. Både nytt och gammalt (eller nej bara gammalt, här läser vi inga nymodigheter). 

 

Alfred Bester - The Stars My Destination

  • Alfred Bester - The Stars My Destination

Klassisk science fiction från 1956 som inspirerat bland annat William Gibson. En man som klarar sig från döden på ett rymdskepp bestämmer sig för att hämnas på de som vägrade hjälpa honom. (Ö)känd inom filmbranchen som ofilmbar.

  • Joe Haldeman - The Forever War

Klassisk science fiction från 1974 om en soldat som hamnar i ett krig i yttre rymden mot en okänd fiende. Baserat på författarens upplevelser från Vietnamkriget.  

  • Pierre Boulle - Planet of the Apes

Klassisk science fiction från 1963. Originalet som ligger bakom 8 filmer och en TV-serie. Även om konceptet är detsamma så utspelar sig boken i  en betydligt mer civiliserad ap-värld än den du känner till från filmerna.

  • Richard Matheson - I am Legend

Klassisk science fiction från 1954, om en epedemi som utrotar i princip hela mänskligheten. En ensam överlevare gör vad han kan för att klara sig genom dagen. En av inspirationskällorna till den nya zombievågen som Romero starade med Night of the Living Dead och dessutom filmatiserad tre gånger, med legenderna Vincent Price och Charlton Heston.

  • Neal Stephenson - Snow Crash

Science Fiction 1992 som blandar cyberpunk, historia, filosofi, religion (och en massa humor) i en jakt på ett botemedel för Snow Crash-viruset som sprider sig från datorer till människor.

Nyhetsbrev
 

Nyheter
En Annan @ Social
En Annan